Kilde: NSO
Av Siw Lilly Osmundsen, 30.09.2015
Nå er den nye utgaven av boka "Førstehjelp" klar og kommer på lager hos Gyldendal 1. oktober 2015. Boka brukes av alle medlemsorganisajonene i Norsk Førstehjelpsråd som grunnlag for Kvalifisert Nivå Førstehjelp.
Av Siw Lilly Osmundsen, 08.09.2015
Hvert år arrangerer NFR Instruktørsamling for alle instruktører tilknyttet NFR gjennom medlemsorganisasjonene eller gjennom godkjenning som instruktør i våre standardiserte kurs:
I år er det langhelgen 6.-8. november og vi skal være på Gardermoen.
Det er ennå ledige plasser. Viktigheten av at instruktøreer er faglig oppdatert ogkvalitetssikret er et fokusområde som Norsk Førstehjelpsråd fremmer ovenfor myndighetene gjennom Akuttutvalget, Nasjonal Traumeplan, Helsedirektoratet og Vegdirektoratet. Instruktører bør sikre sin faglige kunnskap og sine praktiske ferdigheter og slike samlinger bidrar til det. Meld deg på i dag!
Kilde: Folkehjelp
Av Siw Lilly Osmundsen, 05.08.2015
Nå innføres felles nummer for å nå nærmeste legevakt. 1. september skal nummeret være innført i alle kommuner. Noen kommuner har allerede tatt nummeret i bruk som et prøveprosjekt, men f.o.m 1. september vil publikumsnummeret være gjeldene over hele landet.
Kilde: Norges Livredningsselskap
Av Siw Lilly Osmundsen, 11.07.2015
Erfarne instruktører melder at en del virksomheter fortsatt er nølende med å anskaffe hjertestartere fordi de er i tvil om regelverket. Beredskap med hjertestarter er i dag en del av alminnelig førstehjelpsberedskap. Til hjelp for instruktører og virksomheter som ønsker å etablere beredskap med hjertestarter, har Resuscitasjonsrådet og Førstehjelpsrådet samlet informasjon som kan være til nytte.
Instruktører må logge inn på siden og laste ned dokumentet i PDF-format
Av Siw Lilly Osmundsen, 10.07.2015
En norsk studie er publisert i Acta Anaesthesiologica Scandinavica Journal. Studien viser at det hovedsaklig blir utført førstehjelpstiltak ved traumeulykker, at kvaliteten stort sett er bra, men man ser signifikant forskjell på tiltak utført av personer med førstehjelpsopplæring sammenlignet med personer uten opplæring. Dette motiverer for ytterligere fokus på førstehjelpsopplæring i norges befolkning.
Kilde: Folkehjelp
Av Siw Lilly Osmundsen, 23.06.2015
Fahran Iqbal (15) reddet livet til utvekslingsstudent fra Tyskland. Han startet HLR fordi han husket det han hadde lært gjennom Mini-Anne-prosjektet, det reddet Jacob (14). Deretter bestemte elevrådet ved Flåtestad skole at alle bør kunne HLR, de brukte overskuddet fra salg i kantina til Anne-dukker til alle avdelinger på skolen. De første som ville ha opplæring var lærerene!
Kilde: NSO
Kilde: Norges Livredningsselskap
Av Siw Lilly Osmundsen, 14.06.2015
Behandlingsalgoritmen for håndtering av fremmedlegeme i luftveien er komplisert og har vært vanskelig å formidle på en god måte, både til helsepersonell og til legfolk.
Det er ennå mange som ikke kjenner til at den nye, forenklede veggplakaten som nå er tilgjengelig. For å bidra til bedre førstehjelpsbehandling ved fremmedlegemer i luftveien, vil NRR sette stor pris på om Førstehjelpsrådet aktivt sprer kjennskap om denne nye veggplakaten både til Førstehjelpsrådets medlemsorganisasjoner og til alle registrerte instruktører i registeret deres, slik at disse bidra til størst mulig spredning av kunnskapen om håndtering av fremmedlegeme.
Med vennlig hilsen
Styremedlem i Norsk Resuscitasjonsråd (NRR)
Plakaten finnes i stor veggplakat og i A5 format og kan bestilles via din egen medlemsorganisasjons nettbutikk eller via NRR's nettbutikk i datterselskapet www.gjenoppliving.no
Kilde: civil.se
Kilde: Norges Livredningsselskap
Kilde: Folkehjelp
Kilde: Norges Livredningsselskap
Kilde: Norges Livredningsselskap
Kilde: Norsk Luftambulanse
Kilde: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap