Førstehjelpslitteratur

 

forstehjelp.png

Førstehjelp

Gyldendal forlag, 2020, ISBN/EAN 9788205530454

Som førstehjelper er du det første, viktige leddet i kjeden som redder liv. I denne boka finner du det du trenger å vite om førstehjelp uansett hvor du befinner deg.

Boka Førstehjelp har gjennom lang tid satt standarden for god førstehjelp i Norge, og er basert på medisinsk forskning og vurderinger fra fageksperter, men også på tradisjoner og sunn fornuft.

Boka forener en god faglig forankring med en enkel og pedagogisk framstilling av lærestoffet. Den har en oversiktlig og klar layout med symbolene; hva skal du set etter, faresignaler, hva gir pasienten utrykk for, hva skal du gjøre.

Den røde delen av boka legger vekt på den første viktige pasientundersøkelsen og den første livsviktige hjelpen. Den gule delen tar for seg alvorlige skader og sykdomstilstander. Den grønne delen beskriver ulykker, forebyggende tiltak og førstehjelpsutstyr.

Boka passer i alle utdanninger der man ønsker fordypning i faget førstehjelp.

Smartbok: Førstehjelp finnes også som smartbok - digital utgave av boka.

 

ngf-forside.png

Norsk Grunnkurs Førstehjelp (NGF)

Laerdal Medical 2016, ISBN 978-82-8276-182-6

Standardisert grunnleggende førstehjelpskurs utviklet av Norsk Førstehjelpsråd i samarbeid med Norsk Resuscitasjonsråd. Kurset er i henhold til retningslinjer for HLR.

(Ny redigert utgave kommer i 2023)

Kursheftet finnes på Norsk og Engelsk

 

ngf-instruktorhandbok-forside.png

Instruktørveiledning til Norsk Grunnkurs Førstehjelp

Laerdal Medical 2016, ISBN 978-82-8276-104-4

Denne veiledningen er til god hjelp for instruktøren og beskriver kurskonseptet og gjennomføringen. Instruktøren plikter å holde seg til innholdet for å kunne kalle kurset "Norsk Grunnkurs Førstehjelp".

Kurset krever en instruktør godkjent gjennom Norsk Førstehjelpsråd. Egne instruktørkurs gjennomføres av våre medlemsorganisasjoner og av Norsk Førstehjelpsråd.

(Ny redigert utgave kommer i 2023)

 

ngfb-forside.jpg

Førstehjelp for deg som har omsorg for barn (NGFB)

Laerdal Medical, 6. utgave 2016, ISBN 978-82-8276-131-4

Standardisert grunnleggende førstehjelpskurs utviklet av Norsk Førstehjelpsråd og barnegruppen i Norsk Resuscitasjonsråd og oppdatert i henhold til retningslinjer for HLR.

(Ny revidert utgave kommer i 2023)

 

ngfb-instruktorhandbok.jpg

Instruktørveiledning til NGFB

Laerdal Medical, 6. utgave 2016, ISBN 978-82-8276-164-2

Denne veiledningen er til god hjelp for instruktøren og beskriver kurskonseptet og gjennomføringen. Instruktøren plikter å holde seg til innholdet for å kunne kalle kurset "Norsk Grunnkurs i Førstehjelp for deg som har omsorg for barn".

Veiledningen har mye fagfordypende stoff og har med noen alternative oppgaver for å ha mulighet til i variere innholdet.

Kurset krever en instruktør godkjent gjennom Norsk Førstehjelpsråd. Egne instruktørkurs gjennomføres av våre medlemsorganisasjoner og av Norsk Førstehjelpsråd.

(Ny redigert utgave kommer i 2023)