Trondheim - Instruktørkurs Nytt Trafikalt Grunnkurs - Førstehjelp (TGF)

Trondheim - Instruktørkurs Nytt Trafikalt Grunnkurs - Førstehjelp (TGF)

Kurs pris 5 200,- NOK

...
Dato: 29.05.2024 08:00 - 17:00
Kontakt: Thomas Berg Green (Daglig leder) thomas@norskforstehjelpsrad.no
Sted: Clarion Hotel Trondheim, Brattørkaia 1, 7010 TRONDHEIM Vis kart
Ledige plasser: 5 av 10
Instruktør: Load instructor ...

Norsk Førstehjelpsråd har revidert Trafikalt Grunnkurs - Førstehjelp (TGF) og inviterer til helt nytt kurs for kjøreskolelærere som underviser ved godkjente kjøreskoler som arrangerer Trafikalt Grunnkurs.

Vegdirektoratet pålegger at alle må gjennom obligatorisk førerkortopplæringen, som bl.a. inneholder disse fire timene med førstehjelpsundervisning. Kurset må arrangeres av en offentlig godkjent kjøreskole og instruktøren må være godkjent via Norsk Førstehjelpsråd.

For å bli godkjent instruktør gjennom Norsk Førstehjelpsråd for TGF må du gjennomgå dette instruktørkurset og bli oppført i instruktørregisteret på www.norskforstehjelpsrad.no

 

Forhåndskunnskaper:

Du må inneha pedagogisk utdannelse som lærer (kjøreskolelærer) eller ha førstehjelpsfaglig bakrunn på minst kvalifisert nivå eller har autorisasjon som helsepersonell. Kravene må kunne dokumenteres. Dersom du er kjøreskolelærer er det en fordel om du har lest deg opp faglig innen førstehjelp tilsvarende et kvalifisert nivå. 

Instruktørkurset ledes av en Hovedinstruktør tilknyttet Norsk Førstehjelpsråds medlemsorganisasjoner.

Kurset TGF benytter en praktisk og engasjerende undervisningsmetodikk. Kursveilederen er et godt støttemateriell for gjennomføringen.

Dette er et bestått/ikke bestått kurs! Bestått kurs fører til kursbevis ”Instruktør Trafikalt Grunnkurs Førstehjelp" (TGF).

Vi anbefaler deltakere å gå til anskaffelse av boken "Førstehjelp" som kan kjøpes i bokhandel, i nettbutikkene til enkelte av våre medlemsorganisasjoner og i nettbutikken til Gyldendal. Utsalgsprisen for denne fra Gyldendal er 398,00. Denne boken er en del av grunnlaget for hele førstehjelpsfaget. Boken finnes også i elektronisk versjon og kan bestilles via denne linken: Førstehjelp Den koster 198,- for en 24 måneders lisens.

Les mer om Smartboka her: https://www.smartbok.no/Brukerstoette

 

Kursplan:

Hovedinstruktør går gjennom kurset i sin helhet slik det skal gjennomføres for elever. Samtidig snakker hovedinstruktøren om metodikken og gir praktiske instruktørtips.

- Plikter ved trafikkuhell

- Sikre skadested

- Sikre fri luftvei

- Hjerte-lungeredning

- Stanse store ytre blødninger

- Indre blødning

- Forebygge nedkjøling

- Oppfølging av førstehjelper

 

Fagfordypning for instruktører:
Som instruktør bør du kunne litt mer: Hjerte-Lungeredning, sirkulasjonssvikt, alvorlige skader. 

Temaene fordeles og deltakerne gjennomfører sine fremføringer beskrevet i instruktørveilederen med tilbakemeldinger og veiledning fra hovedinstruktøren og de andre deltakerne.

 

Generelt:

Det kan forekomme tilpasninger mht lunsj og tidspunkt for avslutning den enkelte dag. Ved bestilling av reiser er det derfor anbefalt å legge til litt ekstra tid.

Kursprisen inkluderer alle behov for materiell, samt lunsj. Flott om du registrerer riktig fakturaadresse. Faktura for kursavgift vil bli sendt etter endt kurs, utstedt til fakturaadressen/organisasjonsnummeret som oppgis ved påmelding; vi bruker EHF. Dersom du ikke kan motta EHF sendes fakturaen til den e-postadressen du registrerer deg med.

Avmelding kan normalt gjøres inntil 7 dager før kursstart.