Kurslederkurs Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg med omsorg for barn (NGFB)

Kurslederkurs Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg med omsorg for barn (NGFB)

Kurs pris 4 300,- NOK

...
Dato: 13.06.2024 09:00 - 16:00
Kontakt: Thomas Berg Green (Daglig leder) thomas@norskforstehjelpsrad.no
Sted: Thon Hotel Oslo Airport, Balder Allé 2, 2060 GARDERMOEN Vis kart
Ledige plasser: 6 av 12
Instruktør: Load instructor ...

Konseptet Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg med omsorg for barn er nyrevidert og har gjennomgått en rekke endringer og forbedringer. Norsk Førstehjelpsråd inviterer til kurslederkurs for helsepersonell og andre som underviser i førstehjelp.

For å kunne delta på dette kurset må du i forkant ha gjennomgått eller være godkjent kursleder på Norsk Grunnkurs Førstehjelp (NGF).

Kurslederkurs NGFB går over 1 dag og gir innføring i Norsk grunnkurs i førstehjelp for deg som har omsorg for barn  (NGFB) som er et kursprogram på grunnleggende nivå.

Selve førstehjelpskurset (deltakerkurset) tar for seg livreddende førstehjelp som undersøkelse av barn, bevisstløshet, hjerte-lungeredning på barn, fremmedlegemer i luftveiene, og spesielle tilstander på barn som; forgiftninger, sykdommer og skader. Kursets fokus er førstehjelp på barn under skolealder og passer godt for ansatte i barnehage og skole, foreldre og andre omsorgspersoner.


Dette er et bestått/ikke bestått kurs! Bestått kurs fører til kursbevis Kursleder Norsk Grunnkurs Førstehjelp Barn (NGFB) og gir oppføring i vårt instruktørregister.

Kurset byr på en undervisningsmetodikk som er praktisk og engasjerende. Kurset benyttes i dag av svært mange av Norsk Førstehjelpsråd sine 27 medlemsorganisasjoner.

Krav til forkunnskaper:

  • Du har allerede deltatt eller er godkjent «Kursleder Norsk Grunnkurs Førstehjelp (NGF)» for å kunne melde deg på dette kurset. Dokumentasjon på din godkjenning må kunne fremlegges og du bør helst være oppført i vårt instruktørregister.
  • Det er krav til gode førstehjelpskunnskaper for de som melder seg på.
  • Det kreves at de som melder seg på enten er offentlig godkjent helsepersonell med erfaring fra førstehjelp og/eller er godkjent utøver på kvalifisert nivå førstehjelp eller høyere. Det må på forespørsel kunne fremlegges dokumentasjon på ovennevnte.

Forberedelser og gjennomføring:
Hovedinstruktøren går gjennom kurskonseptet og hva som er annerledes når det gjelder barn, f.eks. i undersøkelsen og ved fri luftvei på spedbarn eller ved hjerte-lungeredning. Nye tema i dette kurset i forhold til NGF er; barnesykdommer og forgiftninger. Deltakerne må forvente å skulle fremføre deler av kurskonseptet for hverandre i løpet av dagen, etter en gjennomgang av Hovedinstruktøren. 


Tidsrammer

  • 09:00 – 12:00 Kurs
  • 12:00 – 12:45 Lunsj
  • 12:45 – 16:00 Kurs

 

Det kan forekomme tilpasninger mht lunsj og tidspunkt for avslutning. Ved bestilling av reiser er det derfor anbefalt å legge til litt ekstra tid.

Prisene inkluderer boken Norsk Grunnkurs Førstehjelp for deg som har omsorg for barn med instruktørveiledning, lunsjbuffet, kaffe/te gjennom hele dagen samt frukt og noe søtt.

Vi anbefaler deltakere å gå til anskaffelse av boken "Førstehjelp" som kan kjøpes i bokhandel, i nettbutikkene til enkelte av våre medlemsorganisasjoner og i nettbutikken til Gyldendal. Utsalgsprisen for denne fra Gyldendal er 398,00. Denne boken er en del av grunnlaget for hele førstehjelpsfaget. Boken finnes også i elektronisk versjon og kan bestilles via denne linken: Førstehjelp Den koster 198,- for en 24 måneders lisens.

Les mer om Smartboka her: https://www.smartbok.no/Brukerstoette

Hotellrom booker og betaler du selv, men bruk gjerne denne lenken for bestilling av hotellrom hos Thon Hotel Oslo Airport hvor kurset finner sted. Da nyter du godt av Norsk Førstehjelpråds avtalepriser.

For bestilling av hotelrom bruker du denne firmakoden: TB45178

Ankommer du Gardermoen med fly eller tog er det enkelt å ta seg til hotellet via shuttle buss. Det er også gode parkeringsmuligheter på utsiden av hotellet.

Avbestilling av kurs kan gjøres normalt innen 7 dager før kursstart.