Programmet for førstehjelpskonferansen

Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 16.06.2022

Programmet for førstehjelpskonferansen

Er du trafikklærer, er du bedriftssykepleier, er du førstehjelpsinstruktør eller har du rett og slett bare stor interesse for faget! Da bør du melde deg på Førstehjelpkonferansen!

Her kommer et mer fullverdig program for Førstehjelpkonferansen som går av stabelen 27. - 28. august på Thon Hotel Oslo Airport.

Det er et spennende og variert program hvor du vil få ny innsikt, økt kunnskap og gode muligheter til å trene dine egne ferdigheter.

Faktisk har vi mer på blokka, som vi ikke kan publisere riktig enda.

Husk at du få reduserte priser frem til 25. juni. Så nå er det lurt å være raskt ute med å bestille plass! Påmelding til konferansen kan gjøre via denne lenken: Påmelding førstehjelpskonferansen 2022

Noen av høydepunktene fra programmet er:

(Fullverdig program nederst i artikkelen)

Lørdag 27. august

Spillbaserte førstehjelpskurs

Nytt og spennende storsatsning fra FIDL og Norsk Førstehjelpsråd. Et spill som alle kan ta i bruk i sin førstehjelpsopplæring. Hør mer om hvordan vi skal tilby praktisk opplæring etter gjennomført spill.

Alle kan gi førstehjelp. Vi begrunner hvorfor førstehjelpen forenkles og gjøres mer prinsipiell.

Speed dates med prosjektene fra "Sammen redder vi liv" 

Møt Henry. Hør hvordan LHL har lykkes med å gjennomføre 80.000 økter med førstehjelpsopplæring i grunnskolen. "Trygg sammen" er et svært godt konsept fra Norske Kvinners Sanitetsforening. Hør hvordan MiRA senteret har gjennomført førstehjelpsopplæring for innvandrerbefolkningen i Norge. Og møt selveste "Urban Legend"

Nye anbefalinger om behandlingen av brannskader

Workshops utendørs: Test dine kunnskaper

  Norsk Grunnkurs i Livredning

  Blødningskontroll

  HLR/Hjertets fysiologi

  Masseskade i utfordrende miljø

 

Søndag 28. august

Speed dates med prosjektene fra "Sammen redder vi liv"

  Nytt Trafikalt grunnkurs førstehjelp/"Først på skadestedet" NKT Traume

  Hvordan når vi ut med førstehjelpkompetanse til sårbare grupper? Gatelagene og Norges Røde Kors.

  Førstehjelp for eldre, Norske Kvinners Sanitetsforening.

Eldre i den akuttmedisinske kjeden

Eldre er mer utsatt for alvorlig sykdom og skade og har ofte et mer utydelig symptombilde. Nils Christian Tvedt Karlsen, MedEasy.

Funksjonssvikt hos eldre

Alvorlig infeksjon/sepsis

Burde vi ikke snakke om dette på førstehjelpskurs når vi vet at sepsis har en dødelighet på 15% og forekommer hos svært mange hvert eneste år.

Nye retningslinjer fra Norsk Resuscitasjonsråd

Førstehjelp ved selvmordsfare

639 personer tok sitt eget liv i 2021. Regjeringen la fram en handlingsplan for forebygging av selvmort i 2020 og innførte en nullvisjon i Norge. Hvordan kan du lære mer om å bli oppmerksom, fange opp signaler og yte førstehjelp til mennesker i selvmordsfare? Vivat vil fortelle oss mer.

Oppfølging av førstehjelpere

Helse Vest tilbyr en etterlengtet oppfølging av førstehjelpere som står igjen etter at ambulansen har reist. Denne tjenestten bør du fortelle litt om når du holder kurs.

 

Vi gleder oss til å se deg!!