Årets viktigste hit her! -Push pust

Av Thomas Berg Green (Daglig leder), 30.06.2023

Årets viktigste hit her! -Push pust

Låten Push-pust av artistene Ar0n/Gaaseby og Daskeladden har oppstått på bakgrunn av et initiativ fra 2 ambulansearbeidere i Universitetssykehuset Nord-Norge. Denne skal gi barn, unge og kanskje enda flere lyst til å lære hjerte-lungeredning.

 

 

Carina Iselin Hansen og Kenneth Jensvold Markussen har i sine jobber i ambulansetjenesten erfart at folks kunnskap om HLR kan være forskjellen på liv eller død. De ønsker derfor at barn og unge skal lære seg livreddende førstehjelp gjennom låta Push-pust som er fengende og rytmisk tilpasset hjerte-lungeredning.

Låta slippes av plateselskapet Tylden på Spotify fredag 30. juni. Låta er catchy med fengende rytmer og tekst som fester seg fort. Nettopp det er litt av poenget.

Vi er midt i badesesongen, og i fjor druknet det 88 personer i Norge. Forebygging er kjempeviktig, men det er også viktig å vite hva man skal gjøre dersom drukningen er et faktum.

Lørdag 15. juli klokken 14 arrangerer Norsk Førstehjelpsråd sammen med Tylden et event på Kadettangen i Bærum. Her vil artistene blant annet fremføre låta Push-pustl. Alle er invitert. Her kan du møte våre medlemsorganisasjoner, samarbeidspartnere og nødetater som vil vise frem hva de holder på med! Her blir det topp stemning!

 

Det er laget en dans til låta. Her utfordres nettopp du til å lage din egen! Husk å bruke #pustpust #sammenredderviliv og #allekangiførstehjelp. Mange av bidragene blir klippet sammen til en musikkvideo. 

Her er link til soundet på tiktok:

 

Ar0n & Gaaseby & Daskeladden | ♬Push, pust | on TikTok

vm.tiktok.com